KONTAKT

Vysoká škola Danubius

Richterova č. 1171

925 21 Sládkovičovo

Slovenská republika

tel : 031 773 28 11

Aktualita
31. júl 2014

Najčastejšie otázky a odpovede na prijímacie pohovory na VŠD

VŠD  plánuje otvoriť štúdium v Trsticiach?

Vysoká škola  Danubius pôsobí v Trsticiach už od vlaňajšieho roku, kedy podpísala zmluvu so Zariadením sociálnych  služieb. Tento komplex sociálnych služieb  je vybudovaný podľa európskych  špičkových parametrov a slúži našej škole  ako výcvikové pracovisko pre fakultu sociálnych štúdií. Zároveň tu VŠD na základe dohody otvorila výskumné pracovisko –Inkubátor, kde buduje   výskumné excelentné pracovisko pre odbory  sociálna práca a verejná politika a verejná správa.   V Trsticiach má k dispozícii  moderne vybudované priestory. V rámci vzdelávacieho  procesu tu umiestni VŠD v prípade dostatočného záujmu ( aspoň 35-40) študentov štúdium  odboru verejná politika a verejná správa ktorý  má škola akreditovaný na bakalársky a magisterský stupeň štúdia. Na základe dohôd s maďarskými univerzitami o výmene pedagógov  tu bude prebiehať výučba aj v maďarskom jazyku zabezpečená našimi odborníkmi ako aj s Maďarska. Program je identický so slovenským a obohatený  pri výučbe  v maďarskom jazyku o štúdium slovenského jazyka v rámci všetkých ročníkoch. Cieľom tohto programu je poskytnúť  maďarskému poslucháčovi výučbu v rodnom jazyku   s možnosťou skvalitniť si aj štátny jazyk. Je pochopiteľné že odborné predmety sa pri výučbe v rodnom jazyku  študenta stanú pre neho ľahšie pochopiteľné a privedú ho k vyššej odbornej kvalite a pochopeniu  špecifík odboru.  Ide o podobný model štúdia ako sa na Slovensku realizujú   paralelné výučby v angličtine,  francúzštine, nemčine či ruštine.  Vyučovací jazyk maďarský  je kontinuálnym vyučovacím jazykom ako majú maďarskí spoluobčania zabezpečení na základných a stredných školách.

Koľko má škola fakúlt a aké odbory sa tu študujú?  Dokedy sa dá prihlásiť na VŠD?

Vysoká škola má v súčasnosti tri fakulty a tri fakulty bude mať aj v budúcnosti  s rozširovaním  študijných odborov v rámci nich. Momentálne máme už  akreditované nové odbory žurnalistika v bakalárskom stupni a odbor medzinárodné vzťahy v bakalárskom a magisterskom stupni na ktoré práve prebiehajú prijímacie pohovory až do polovice  septembra 2014.

Okrem nových odborov  máme odbory práva v rámci  bc. Mgr. Štúdia, sociálnu prácu v bc. a mgr. stupni a verejnú politiku a verejnú správu v bc. a mgr. stupni.

Na vysokej škole študuje približne 2000 študentov a tento rok plánujeme prijať okolo 500 študentov na všetky otvárané odbory na ktoré prebiehajú prijímacie pohovory   až do polovice septembra 2014. Všetky informácie o prijímacom konaní sú na  internetovej stránke  VŠD, kde sa nachádza  aj komplexný 24 stránkový bulletin o vysokoškolskom štúdiu na VŠD.