KONTAKT

Vysoká škola Danubius

Richterova č. 1171

925 21 Sládkovičovo

Slovenská republika

tel : 031 773 28 11

Aktualita
13. november 2014

Udelenie vysokého štátneho vyznamenania Ruskej federácie – Puškinovej ceny prof. Danišovi

Vysoké štátne vyznamenanie Ruskej federácie – Puškinova medaila

Rektor Vysokej školy Danubius prof. Mgr. Miroslav Daniš, CSc. bol dňa 4.novembra 2014 ocenený vysokým štátnym vyznamenaním – Puškinovou medailou, ktorú mu udelil ruský prezident Vladimír Putin na slávnostnom ceremoniáli v moskovskom Kremli. Ocenenie – medaila Puškina je udeľovaná osobnostiam, ktoré sa významne zaslúžili o upevnenie spolupráce s Ruskou federáciou, o šírenie a štúdium ruského jazyka, uchovávanie kultúrneho dedičstva a zbližovanie a vzájomné obohacovanie medzi rôznymi kultúrami a národmi.

Puškinova medaila je od roku 1999 udeľovaná ruským občanom i cudzincom, ktorí sa významne zapísali v kultúrnej oblasti, humanitných vedách, literatúre či iných oboroch umenia. O udeľovaní tejto ceny rozhodol bývalý ruský prezident Boris Jelcin pri príležitosti 200. výročia narodenia slávneho ruského básnika Alexandra Sergejeviča Puškina.

Tento rok boli medailou Puškina ocenené významné osobnosti zo siedmych krajín (Etiópia, Kórea, Japonsko, Írsko, Švédsko, Taliansko a Slovensko) V roku 2007 bol Puškinovou medailou ocenený aj český prezident Václav Klaus.

Trojcentimetrová strieborná Puškinova medaila má na lícovej strane profil Puškina, na rube jeho podpis a poradové číslo.

Srdečné gratulácie zo strany všetkých pedagógov, študentov i zamestnancov VŠD!

Video upútavku z odovzdávania si môžete pozrieť tu: http://www.ulozisko.sk/714835/Putin2014.mp4